Voeg je koptekst hier toe

Wijnproeverijen van Alentejo Wijnen

Wilt u eens wat anders proeven dan de gebruikelijke wijnen? Alentejo Wijnen verzorgt een wijnproeverijen met prachtige wijnen uit Portugal op diverse locaties met een horecavergunning.

Tijdens de wijnproeverij krijgt u in één avond of middag inzicht in de basistechnieken van het wijnproeven. U leert van enkele druivenrassen de kleur, geur en smaak te onderscheiden en te benoemen.
Wijnproeven: het lijkt misschien makkelijk, maar er gaat toch enige oefening aan vooraf. De wijnproeverijen zijn een soort cursus van één avond of middag. De kosten bedragen € 59 per persoon (inclusief btw). In deze prijs zijn de hand-outs en de te proeven wijnen inbegrepen
De wijnproeverij is geschikt voor iedere wijnliefhebber die de basisbeginselen wil leren van het wijnproeven.

Doel van deze cursus is dat u na afloop u de basistechnieken beheerst van het wijnproeven en kunt u wijnen beoordelen op kwaliteit, prijs-kwaliteitverhouding, leeftijd en bewaarmogelijkheden. Wilt u na deze eerste kennismaking verder, dan raden wij de cursus Wijnvignet of de Basiscursus aan.

Tijdens het twee uur durend programma doorlopen we de verschillende stappen van het wijnproeven. U maakt voor uzelf een wijnomschrijving met een speciaal proefformulier en hierbij leert u bekende en minder bekende wijntermen. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • wanneer is een wijn op dronk
  • wijn uitkiezen
  • kwaliteitsverschillen in wijn
  • handige tips & tricks

Natuurlijk kunt u dit doen met vrienden bij u thuis, tijdens een borrel of receptie op kantoor of gewoon op een door ons verzorgde locatie, wij bieden u de mogelijkheid om onze Portugese wijnen te proeven. De wijnproeverij van Alentejo Wijnen is gemakkelijk, leuk én leerzaam. De wijnadviseur neemt alles voor u mee, van glazen en spuugbakjes tot en met de wijnen en de bijpassende hapjes.

Bestelt u bij ons na de proeverij één van de geproefde wijnen, dan krijgt u een leuke korting!

– Cursus wijn proeven       € 59,00 pp

Lukt het niet om een keer te komen proeven, dan kunt u via [email protected]  een proefpakket bestellen. Zo kunt u zelf een proeverij organiseren voor familie of vrienden.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven