Voeg je koptekst hier toe

Robert en Suze zijn een ondernemend stel. In 2008 zijn zij gestart met het importeren van  wijnen uit Portugal. Met name uit de streek  Alentejo  en omgeving, vandaar de naam Alentejo Wijnen. De vader van Suze woont al jaren in Portugal. Robert, Suze en de kinderen brengen daar met heel veel plezier veel van hun vakanties door. Tijdens deze vakanties nuttigen zij ook graag een goed en lekker glas wijn met hapjes en olijven uit eigen boomgaard  en warme stokbrood, gedipt in heerlijke olijfolie.

Robert en Suze willen ook in Nederland, buiten hun vakanties om, wel eens een lekkere wijn uit Alentejo nuttigen. Ook willen ze het breder publiek bekend maken met de Portugese wijnen en overige producten. Daarom organiseren zij regelmatig proeverijen. Robert gebruikt er een mooi spreekwoord voor: “Onbekend, maakt onbemind.”

 Portugese wijnen in Nederland

Slechts 1% van de verkochte wijn in Nederland komt op dit moment uit Portugal. Nu Alentejo Wijnen al enkele jaren bestaat, importeren ze naast wijnen uit de streek Alentejo, ook uit de andere gebieden rondom de Taag. Eens per week is er de mogelijkheid om de wijnen vanuit Lissabon per vrachtwagen naar Nederland te vervoeren. In Nederland levert Alentejo Wijnen aan consumenten en de groothandel voor de horeca en restaurants. Zo heeft drie sterren restaurant De Librije in Zwolle een mooie rode wijn van Robert en Suze op de kaart staan.

Wijnproeverij | proefpakket

Wilt u een keer Portugese wijnen proeven? Kijk dan bij het kopje Wijnproeverij. Alentejo Wijnen organiseert proeverijen bij u thuis voor u en uw vrienden, op kantoor tijdens een borrel, receptie of een personeelsfeest of gewoon bij ons op locatie.

Op de site www.wijngek.tv is een specialist aan het woord die verschillende wijnen van verschillende importeurs onafhankelijk beoordeelt. Erg handig als u voor aankoop onafhankelijk advies wenst.

Wijntrip naar Portugal

Dat Robert en Suze een ondernemend stel zijn blijkt wel uit het feit dat zij al weer een nieuw plan hebben. Behalve dat Alentejo Wijnen sinds kort de Olijfolie heeft toegevoegd aan het assortiment, zijn er ook plannen om een wijnreis naar Alentejo Portugal te organiseren. Een groep van maximaal 20 personen gaat langs verschillende wijnproducenten in die streek, gaat wijnen proeven en overnachten in prachtige chateau’s, chalets of boerderijen.

Wilt u hier meer informatie over, stuur dan een mail naar [email protected]

Meldt u zich ook aan voor onze nieuwsbrief. Hierin zullen we regelmatig onze agenda, introductie nieuwe wijnen, acties, data proeverijen en andere activiteiten vermelden.

Winkelwagen
Scroll naar boven