Perescuma Tinto 2011, Vinho Regional Alentejano, Portugal

//Perescuma Tinto 2011, Vinho Regional Alentejano, Portugal

Perescuma Tinto 2011, Vinho Regional Alentejano, Portugal

Wijngebied Alentejano laat zien wat het in huis heeft met deze rode wijn!

Deze blend is gemaakt uit de volgende druivensoorten: de bekendste druif is wel de Cabernet Sauvignon. Daarnaast zit er Syrah, Alicante Bouschet en Arogonez in de fles. Houtrijping: negen maanden op Frans en negen maanden op Amerikaans eiken vaten. Het alcoholpercentage is 14,5 procentjes.

Verkrijgbaar bij Alentejo wijnen, de specialist van wijnen uit deze regio. De prijs is € 14,50.

Degustação!

Perescuma Tinto 2011

Een diepe, donkerrode kleur. Vol en geconcentreerd tot in de rand.
Iets rokerige neus. Zwaar kersen- en bessenfruit. Ook wat vanille, bosgrond en menthol. Goed bouquet, open en redelijk complex.
Rond en sappig op de tong. Kruidig, iets ontbijtkoek en wat jodium. Zwarte bessen en bramen. Licht bitter, wat cacao, koffie en peper. Vol en stevig van body met fraaie fluwelige tannines die mooi geïntegreerd zijn in het smaakpalet.
Uitgebalanceerde kwaliteitswijn. Absoluut een aanrader en een zilveren medaille waard!

Totaal 16,5 punten. Drinken nu tot 2022.

https://www.wijngekken.nl/2015/05/28/perescuma-tinto-2011-vinho-regional-alentejano-portugal/

By |2016-06-01T08:01:11+00:00augustus 12th, 2015|Blogs|0 Comments

About the Author:

Laat een reactie achter